Iubita poliţistului SCCO Bogdan Dumitrescu, Alina Gheorghe, a fost reţinută şi urmează a fi prezentată unei instanţe cu propunerea arestării preventive, procurorii olteni acuzând-o de omor. Anchetatorii spun că aceasta acţionat trăgaciul „în mod conştient, voluntar, deşi în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol. Tragedia s-a petrecut în luna ianuarie 2018, poliţistul murind trei luni mai târziu, pe patul spitalului din Craiova.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, anchetatorii au dispus, marţi, schimbarea încadrării juridice în cazul tinerei, din ucidere din culpă în omor. Procurorii spun că tânăra a acţionat trăgaciul deşi deja existaseră trei focuri de armă.

„Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate trei tuburi cartuş din pistol, astfel încât, avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă.Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă”, arată sursa citată.

Anchetatorii mai spun că probele administrate în cauză au infirmat susţinerea Alinei Gheorghe, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, considerând că pistolul ar fi fost descărcat.

Procurorrii au reţinut-o pe tânără, miercuri, şi urmează să o prezinte unei instanţe cu propunerea arestării preventive.

„Întrucât există probe şi indicii temeinice, din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpata G.A. a săvârşit infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p., având în vedere şi gravitatea sporită a faptei, prin ordonanţa din data de 10.04.2019 s-a luat măsura reţinerii acesteia, pe o durată de 24 de ore, începând cu ora 11:40, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă”, mai arată Parchetul.

Polițistul SCCO Olt, Bogdan Dumitrescu a murit, în luna aprilie, la Spitalul Clinic de Urgență Craiova, unde se afla internat. Surse apropiate familiei polițistului declarau, pentru Gazeta Nouă, că acesta s-a stins din cauza unei speticemii.

Bogdan Dumitrescu a fost împuşcat accidental în cap, pe 31 ianuarie 2018, de prietena sa. Anterior incidentului, cei doi fuseseră în vizită la un alt cuplu, unde consumaseră şi băuturi alcoolice. Anchetatorii au mai stabilit că pistolul nu era din dotarea omului legii, ci personal, deţinut legal, însă nu avea piedică.

Alina Gheorghe şi Bogdan Dumitrescu erau de curând împreună. În urma incidentului, tânăra a fost operată la Spitalul Slatina, având o plagă împuşcată în palmă.

Articolul precedentCe drumuri din Olt vor fi reabilitate în acest an. Anunţul făcut de CJ
Articolul următorUn celebru om de afaceri din Slatina s-a sinucis